Tudnivalók az önkéntes munkavégzéssel kapcsolatban

Eddig soha nem tapasztalt mértékben fogott össze az ország lakossága az érkező árvíz elleni védekezés érdekében, önkéntesek százai jelentkeznek munkavégzésre. - Az OKF Közleménye

"Az önkéntes segítők tevékenységét a területileg illetékes megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok koordinálják, amelyek weblapja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság lapjáról a "Megyei igazgatóságok" aloldalon, a erről a linkről azonnal elérhetők.

A katasztrófavédelem mindenki számára biztosítani szeretné a biztonságos és koordinált munkavégzés lehetőségét, de fontos az is, hogy az árvíz elleni védekezés zavartalanul, a lehető leghatékonyabban történjen. Ehhez sok más mellett arra is szükség van, hogy az önkéntes munkára jelentkezők indulás előtt töltsék ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság regisztrációs adatlapját. Ez az adatlap valamennyi érintett megyei igazgatóság honlapján az árvízi információk között található meg, de a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapjáról is elérhetőek.

Kérjük továbbá, hogy a munkavégzéshez hozzanak magukkal védőkesztyűt, esőkabátot, lehetőség szerint gumicsizmát, és aki több napos munkavégzésre készül, a szükséges szállásról lehetőség szerint előre gondoskodjon.

Miután rendkívül sokan jelentkeznek önkéntes segítőnek, előfordulhat, hogy egyes megyékben már nem lehet regisztrálni, ezért azt kérjük, fontolják meg, van-e lehetőségük másik, árvíz által veszélyeztetett megyében segítséget nyújtani. Ha igen, e megye honlapján regisztráljanak!

Segítségüket és megértésüket köszönjük!"

Hozzászólások

süti beállítások módosítása