Ercsi - Adony - Kulcs - Rácalmás - Kisapostag

Ercsiben szombaton a várható vízállás legmagasabb szintje fölé sikerült kiépíteni a tizenkét veszélyeztetett ingatlan védelmét. A városban egy lakót kellett kitelepíteni, neki az önkormányzat biztosít átmeneti szállást. A Rába-patak védművének megerősítése érdekében ezer homokzsákot raktak le.
Adonyban a veszélyeztetett területről három embert kellett kitelepíteni, elhelyezésükről az önkormányzat gondoskodott. Szombaton az ár által érintett területen egy lakót találtak, akit a kijelölt befogadóhelyre szállítottak. A tervezett védekezési munkákat a városban befejezték.
Kulcson a víz nyolc nyaralót veszélyeztet, ezeknél a védelem megerősítése befejeződött, csakúgy, mint a hajóállomás épületénél. A korábban megcsúszott partfalat háromóránként ellenőrzik. Baracson két lakóépületet és egy vendéglőt vettek körbe homokzsákokkal, egy betonkerítést harminc méteres szakaszon megerősítettek.
Rácalmáson tizennégy ingatlant érint az árvíz, az ott élőknek az úgynevezett geodéziai beszintezés adatai alapján továbbra sem kell elköltözniük.
Kisapostagon az árterületen lévő, Panoráma úti üdülők védelmének megerősítését vasárnap folytatják. Az ásott kutak és az ülepítők homokzsákos védelmén ötvenegyen dolgoznak.

Az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése szerint Adonyban és Dunaújvárosban hétfőn tetőzik a Duna. Bakondi György a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője 31 tűzoltót rendelt ki a dunaújvárosi térségbe, őket a megyei védelmi bizottság elnöke, Dorkota Lajos és helyettese, Magosi Lajos ezredes fogadja, ők határozzák meg a tűzoltók feladatait.

Forrás: MTI

-------------------------

Folyamatosan frissített önkéntes szervező térkép: https://www.facebook.com/Arviz2013Osszefogas/app_180932662070729

Hozzászólások

süti beállítások módosítása